Osekovo, 2021.
Osekovo, 2021.

VOKALNA SEKCIJA

GLAZBA KAO RADOST

Vokalnu sekciju čini desetak članova Ansambla, no za potrebe nastupa i nekih manifestacija u vokalnim izvedbama sudjeluju i članovi plesne folklorne i tamburaške sekcije.

Bilo samostalno ili s tamburaškom sekcijom, kao i u okviru pojedinih koreografija, vokalisti nastupaju na raznim manifestacijama, koncertima i smotrama natjecateljskog karaktera. Značajnu ulogu članovi vokalne sekcije imaju u koreografijama Posavine i Bilogore, u kojima pokazuju i svoje plesačko umijeće.

Vokalisti Ansambla imali su zapažene nastupe na Županijskim smotrama malih vokalnih sastava Sisačko-moslavačke županije 2019. i 2023. godine te vrlo često sudjeluju s prigodnim programom u crkvama u Sisku i njegovoj okolici. Izdvajamo pjevanu misu u Gušću 2022. godine koju je prenosila Hrvatska radiotelevizija. Također su značajnu ulogu imali u osvajanju Srebrne i Zlatne plakete na državnim natjecanjima našeg tamburaškog sastava 2021. i 2022. godine.

Repertoar je uglavnom baziran na glazbenim obradama tradicijskih folklornih ili sakralnih pjesama iz svih krajeva Hrvatske.

Ena Bubalo
Ena Bubalo

Voditeljica: Ena Bubalo

Budaševo, 2022.
Budaševo, 2022.
Hotel Panonija, Sisak
Hotel Panonija, Sisak
VIDEO

1. Vozila se Neretvom galija (dolina Neretve)
2. Oj Savice (Posavina)
3. Sve se more u valove dalo (dolina Neretve -Desne)


Gl.obradio: Matej Ralašić
Voditelj pjevanja: Matej Ralašić