Letovanić 2022.
Letovanić 2022.

FOLKLORNA A i B SEKCIJA

sPOJ ISKUSTVA I MLADOSTI

Folklornu plesnu sekciju čini dvadesetak članova Ansambla, uglavnom učenika, studenata i mladih, koji od samih početaka u zajedničkoj sinergiji upornim radom ostvaruju zavidan napredak i uspjeh.

U relativno kratkom vremenu postojanja Ansambla, zajedno s tamburaškom sekcijom, sudjeluju na mnogim manifestacijama u Sisku i širem sisačkom okruženju, a svoja dostignuća i mogućnosti najbolje su pokazali na velikim koncertima u Sisku i Solinu te na koncertu u talijanskom gradu Brescia 2022. godine. Osim toga, učestvuju u Glini i Popovači na snimanju zabavno-glazbene emisije HRT-a „Lijepom našom“ te u predbožićnom izdanju emisije „Fio show“ na Mreži TV .

Selektori na županijskim smotrama folklora dva puta odlučuju da je koreografija Hrvoja Grabića "Okreni se, moje kolo malo" najbolja te slijedom toga naš Ansambl 2019. u Čakovcu i 2022. u Županji predstavlja Sisačko-moslavačku županiju na susretima ponajboljih ansambala Hrvatske. Uspjeh dolazi i 2023. s koreografijom prof. Ivice Ivankovića "Lepo nas je pogledat sa strane". Izvedba je ocijenjena najboljom na izlučnoj županijskoj smotri te je izvedena na jubilarnom 30. susretu hrvatskih folklornih ansambala u Čakovcu.
Repertoar je prvenstveno baziran na prezentaciji folklornog izričaja sisačke Posavine, ali tu su i koreografije Bizovca, Baranje, Slavonije, Hrvatskog zagorja, Bilogore, Međimurja i Korduna.

B sekciju čini 15-ak članova koji dolaze iz dječje sekcije ili upisom i koji se intenzivno pripremaju i vježbaju repertoar i sve potrebno za prelazak u A sekciju.

HRVOJE GRABIĆ
HRVOJE GRABIĆ

Voditelj A sekcije

Hrvoje Grabić

Voditeljica B sekcije

Lorena Prpić

LORENA PRPIĆ
LORENA PRPIĆ
OSVRT

"(....) u izvedbi posavskih plesova pokazali su iznimno visoku razinu „scenske kulture“ – izvrstan plesni stil, dobru međusobnu komunikaciju, lakoću izvedbe i besprijekorno poštivanje koreografskog crteža.(....) Etno Siscia ostavlja dojam vrlo skladne i dobro uigrane folklorne skupine. Čestitam!"

Krunoslav Šokac

-Županijska smotra koreografiranog folklora Sisačko - moslavačke županije, Novska 2019.

Čakovec 2019.
Čakovec 2019.
VIDEO

Okreni se, moje kolo malo
pjesme i plesovi sisačke Posavine
Koreografija: Hrvoje Grabić     Glazbena obrada: Lovro Zadrović

-26. susret hrvatskih folklornih ansambala, Čakovec 2019.