TAMBURAŠKA SEKCIJA

U VRHU FOLKLORNOG TAMBURAŠKOG AMATERIZMA

U okviru tamburaške sekcije-orkestra djeluje 15-ak  članova Ansambla. Voditelj sekcije, Davor Bakarić, dugi niz godina bavi se amaterskom tamburaškom scenom i ima bogato iskustvo u podučavanju mladih tamburaša i vođenju tamburaških sekcija.

Tamburaška sekcija FA Etno Siscia Sisak osim zajedničkih nastupa s ostalim sekcijama ima iza sebe i niz samostalnih nastupa na raznim manifestacijama, koncertima i smotrama natjecateljskog karaktera.

Struka od samog početka prepoznaje rad sekcije i izvrsnost izvedbi na svim manifestacijama.  Tamburaši FA Etno Siscia Sisak, slijedom odabira stručnih povjerenstava na županijskim smotrama, predstavljaju šest godina za redom (2018.-2023.) Sisačko-moslavačku županiju na državnim smotrama i osvajaju tri Srebrne plakete u kategoriji folklornih orkestara te Zlatnu 2021.  i Srebrnu 2022. i 2023. godine u kategoriji folklornih sastava. Time su se svrstavaju u sam vrh folklornog tamburaškog amaterizma u Hrvatskoj.

Repertoar je uglavnom baziran na glazbenim obradama tradicijskih djela iz svih krajeva Hrvatske, s posebnim naglaskom na posavsku tradicijsku baštinu.

Davor Bakarić
Davor Bakarić

Voditelj: Davor Bakarić

OSVRT

"Vrlo dobar izbor programa za ovu kategoriju, omogućio je orkestru da pokaže svoje tamburaško umijeće na najbolji način. Zrelo i sigurno, bez nota, odsvirane su Bradićeve, ne sasvim jednostavne obrade. Trebalo je dosta truda, da se u svim dionicama napamet savlada opsežan materijal, odsvira bez greške i k tome još biti spontan i dobrog raspoloženja. „Prigorski plesovi“ su jednostavno, ali „Bradićevski“ efektno obrađeni, tako da ih je cijeli orkestar, sastavljen od više tamburaških generacija, mogao uspješno savladati."

Ivan Potočnik

- 25. Susret hrvatskih tamburaških orkestara i sastava  2018., Dugo Selo

TAMBURAŠKI ORKESTAR
TAMBURAŠKI ORKESTAR
VIDEO

Letovanić, selo pokraj Kupe
Emill Cossetto

Glazbena obrada: Matej Ralašić

Glazbeni voditelj: Davor Bakarić

-Zlatna plaketa na 28. Susretu hrvatskih tamburaških orkestara i sastava u Dugom Selu 2021.