USPJESI TAMBURAŠKOG ORKESTRA

Naši su tamburaši i dalje među najboljima u Hrvatskoj! Treća Srebrna plaketa, tri godine za redom!

NATJECANJA - SMOTRE

11/15/2020

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture i suorganizaciji Zajednice kulturno umjetničkih udruga Zagrebačke županije, KUD-a „Preporod“ Dugo Selo i HDS ZAMP-a, 14. i 15. studenoga 2020. održan je online 27. Susret hrvatskih tamburaških orkestara i sastava.
Na njemu se natjecalo sveukupno 18 tamburaških orkestara i sastava s 300 tamburaša. U selekciji za ovogodišnji 27. Susret, koju su realizirali selektori HSK-a Matija Fortuna, Robert Homen i Ivan Potočnik sudjelovao je 31 tamburaški orkestar i sastav iz 10 hrvatskih županija s oko 600 izvođača.
Stručno povjerenstvo 27. Susreta u sastavu: Damir Butković, Ivan Potočnik i Veljko Valentin Škorvaga održalo je online okrugle stolove s predstavnicima orkestara i sastava te je dodijelilo nagrade Hrvatskog sabora kulture. Za nas je rezultat bio sjajan!

Tamburaški orkestar FA Etno Siscia Sisak nastavio je niz sjajnih uspjeha na ovom natjecanju. Srebrna plaketa ponovo stiže u Sisak! Izvrsna ekipa mladih glazbenika pod vodstvom voditelja Davora Bakarića treću godinu za redom dobiva prestižno priznanje u obliku Srebrne plakete! Ovaj put za izvedbe Polke i drmeša iz Posavine ( obrada Davor Bakarić) i Zagrebačkog prigorja ( arr. Dražen Varga).

Tamburaški orkestar
Tamburaški orkestar

Godine 2018. Srebrna plaketa osvojena je za izvedbe Prigorskih plesova Male Jazbine kraj Samobora i Kolovođe - Spleta baranjskih plesova (obr. Željko Bradić) , a 2019. nagrada je stigla za Veselog Zagorca (obr. Zlatko Špoljar) i Posavski licitar (obr. Lovro Zadrović).