SMOTRA DJEČJEG FOLKLORA U KUTINI

Starija skupina dječje sekcije odbrana za predstavnika županije na državnom Festivalu dječjeg folklora u Kutini

NATJECANJA - SMOTRE

4/1/2023

U organizaciji Gradskog saveza KUD-ova Grada Kutine održana je Smotra dječjeg folklora Sisačko-moslavačke županije. Suorganizatori smotre bili su Pučko otvoreno učilište Kutina i Zajednica kulturno umjetničkih udruga SMŽ, a pokrovitelji Grad Kutina, Sisačko-moslavačka županija, Ministarstvo kulture i medija i Hrvatski sabor kulture.

Smotra je bila natjecateljskog karaktera, a okupljenoj se publici svojim izvedbama predstavilo više od 630 izvođača, plesača, svirača i pjevača, a koji djeluju u 20 kulturno-umjetničkih društava s područja cijele županije.Nakon završetka Smotre održan je Okrugli stol na kojem su selektorice Iva Niemčić zadužena za ples, Zrinka Posavec zadužena za glazbu i Slavica Moslavac zadužena za narodno ruho, odlučile da će našu županiju na Brodskom kolu predstavljati KUD „Ivančice“ Kutina i Matica Slovačka Međurić, na Đakovačkim vezovima KUD „Moslavec“ Voloder, na Vinkovačkim jesenima KUD „Moslavina“ Kutina, a na Festivalu dječjeg folklora starija skupina FA „Etno Siscia“ Sisak. U slučaju nemogućnosti nekog od navedenih svoju će priliku za nastup dobiti KUD „Banova Jaruga“. ( Izvor: Quirinusportal)

Naš Ansambl predstavio se čak s tri skupine, dvije dječje folklorne u natjecateljskom i dječjom tamburaškom sekcijom u revijalnom dijelu programa. Bilo je to preko pedeset izvođača iz našeg Ansambla na ovoj smotri! Djevojke iz starije skupine izborile su pravo nastupa na Festivalu dječjeg folklora koji će se održati u listopadu ove godine, također u Kutini, i na kojem nastupaju ponajbolje skupine izabrane na županijskim smotrama. Predstavile su se koreografijom "Okreni se, moje kolo malo" pod vodstvom Lorene Prpić. Za dobar nastup mlađe skupine pobrinula se voditeljica Zvjezdana Bakarić, a najmlađe tamburaše vodio je Valentino Rebić.

Starija skupina dječje sekcije FA Etno Siscia Sisak
Starija skupina dječje sekcije FA Etno Siscia Sisak