TAMBURAŠKI SASTAV FA ETNO SISCIA SISAK - IZABRANI PREDSTAVNIK SMŽ ZA DRŽAVNU SMOTRU

Peti puta za redom tamburaši FA Etno Siscije najbolji u SMŽ!

NATJECANJA - SMOTRE

9/19/2022

U organizaciji Kulturno-umjetničkog društva "Posavina" Budaševo 18. rujna 2022. održana je 26. smotra tamburaških sastava i orkestara Sisačko-moslavačke županije u Budaševu. Nakon dvogodišnje stanke zbog Corona pandemije ponovo je zaživjela ova tradicionalna smotra koju je otvorila Ivanka Roksandić, predsjednica Zajednice kulturno umjetničkih udruga SMŽ.

Učesnika je bilo malo, ali to ne umanjuje značaj ove smotre koja je ujedno i izlučna za učestvovanje na državnoj smotri tamburaških sastava i orkestara koja će se ove godine održati 5. i 6. studenoga u Dugom Selu.

Veljko Valentin Škorvaga, ispred Hrvatskog sabora kulture, pratio je i ocijenio nastupe izvođača. Nije bilo dvojbe! Tamburaški sastav FA Etno Siscia Sisak predstavljat će i ove godine Sisačko-moslavačku županiju na 29. susretima hrvatskih tamburaških sastava i orkestara u Dugom Selu!

Ovime naši tamburaši nastavljaju fantastičan niz uspjeha jer im ovo peti puta za redom da su izabrani predstavnici naše županije na državnim smotrama. A u Sisak su s istog natjecanja već donijeli tri srebrne i jednu zlatnu plaketu! Mlada ekipa tamburaša, potpomognuta našim izabranim vokalistima, očito je ponovo osvojila i ocjenjivački sud i publiku. Kvalitetu ovog sastava kontinuirano na zavidnoj razini održava i unapređuje voditelj Davor Bakarić, a vokaliste je pripremio naš voditelj pjevanja Matej Ralašić.

Program koji su izveli u Budaševu bio je u dva dijela:

1. "Zaspal janko pod jablankom" -obrada: Zlatko Potočnik/Lovro Zadrović -uz pratnju vokalista;

2. "Posavski pejzaž" -obrada: Željko Bradić .

Prije samo 20-ak dana ovi isti tamburaši zajedno su s plesačima bili s najboljima na državnoj smotri koreografiranog folklora u Županji! Naš Ansambl zaista postaje brend ovoga grada i županije!

Tamburaški i vokalni sastav FA Etno Siscia
Tamburaški i vokalni sastav FA Etno Siscia