ZAVRŠNO PREDSTAVLJANJE PROJEKTA "TRADICIJA JAČA OD SVEGA"

U Kulturno-povijesnom centru Sisačko-moslavačke županije završno predstavljen projekt "Tradicija jača od svega"

AKTIVNOSTI

12/5/2023

Kulturno-povijesni centar Sisačko-moslavačke županije sinoć je bio pun uzvanika i gostiju na završnom predstavljanju projekta "Tradicija jača od svega" koji je FA "Etno Siscia Sisak" provodio tijekom cijele 2023. godine u suradnji s partnerom Udruga Radost Budaševo. Projekt je bio namijenjen mladima od 15-30 godina i sufinanciran je od Središnjeg državnog ureda za demogarfiju i mlade. Provedenim aktivnostima ciljanoj skupini mladih ublažile su se negativne posljedice uzrokovane potresom kroz pobuđivanje interesa i uključivanje u različite oblike aktivnosti vezanih za tradicijsku kulturu Sisačko-moslavačke županije.

Najzastupljenija aktivnost u projektu bila je neposredan rad s korisnicima kroz radionice za mlade. Kroz godinu je održano ukupno 13 radionica u trajanju po dva sata iz četiri tematska područja tradicijske kulture Sisačko-moslavačke županije, odnosno područja Posavine, Pokuplja i Banovine.

Radionicama i svim drugim aktivnostima ispunjeni su svi zacrtani ciljevi i zadaci koje ovaj projekt promiče. Zaključak je da se kvalitetno i kreativno ciljanoj skupini mladih od 15 do 30 godina s potresom pogođenog područja dala jedna nova perspektiva i valorizacija vrijednosti kraja u kojem žive te da smo ih potaknuli na aktivno sudjelovanje u društvu. Već sada su vidljivi konkretni pokazatelji uspješnosti jer su se mnogi korisnici projekta uključili aktivno u rad udruge nositelja i druge slične organizacije civilnog društva.

Predstavljanju projekta nazočile su pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, šport, mlade i civilno društvo SMŽ Robertina Štajdohar i predsjednica Zajednica kulturno umjetničkih udruga SMŽ Ivanka Roksandić.

Predstavljanje je popraćeno i kulturno-umjetničkim programom koje su izveli naši članovi.

Ovom prigodom otvorena je i izložba fotografija Alena Čauševića i radova nastalih tijekom projekta koja se mogla pogledati tijekom idućih dana u prostoru Kulturno-povijesnog centra.

tradicija jača od svega
tradicija jača od svega