KONCERT "PIANETA MUSICA: CROAZIA" U ITALIJI

Cjelovečernjim koncertom u gradu Brescia prezentirali hrvatsku tradicijsku kulturu i folklornu baštinu

KONCERTIAKTIVNOSTI

7/4/2022

Dogodilo se i to! Nakon četiri godine djelovanja, od kojih gotovo dvije godine zbog Covid pandemije i nije bilo nastupa i putovanja, realizirali smo i naše prvo inozemno gostovanje, i to s cjelovečernjim koncertom u Italiji, u gradu Brescia, drugom po veličini u pokrajini Lombardiji.

U organizaciji nekoliko talijanskih udruga koje promiču multikulturalnost i međunarodnu suradnju, 02. srpnja 2022., na koncertu pod nazivom "Pianeta musica: Croazia", imali smo čast prezentirati hrvatsku tradicijsku kulturu i svo bogatstvo naše folklorne baštine. Koncertu je prisustvovao dr.sc. Stjepan Ribić, generalni konzul RH u Milanu i obratio se i nama i publici toplim riječima i naglasio važnost ovakvih događanja za promociju hrvatske kulture uopće. Bila je to lijepa večer za nas i naše domaćine i brojne Hrvate koji žive u Lombardiji.

I ne manje važno, odlično smo se proveli i zabavili u upoznavanju predivnog gradića Sirmione i kupanju na plažama jezera Lago di Garda, kao i povijesnog centra grada Brescia. Bilo je to kratko i sadržajno putovanje koje će nam, zasigurno, otvoriti neka nova vrata!

Realizacija ovog programa omogućena nam je potporom Sisačko-moslavačke županije i Zajednice kulturno umjetničkih udruga SMŽ.