FA ETNO SISCIA SISAK U OHRIDU

Ponosno predstavili Hrvatsku i Sisačko-moslavačku županiju na međunarodnoj smotri folklora u Ohridu

NATJECANJA - SMOTRE

8/22/2023

Od 15. do 20. kolovoza 2023. boravili smo u Ohridu, Republika Sjeverna Makedonija, na velikom međunarodnom festivalu folklora gdje smo na poziv organizatora predstavljali Republiku Hrvatsku i Sisačko-moslavačku županiju. Učesnici festivala bili su ansambli i grupe iz većine zemalja regije, ali i iz drugih europskih zemalja. Prije centralnog nastupa ulicama grada Ohrida organiziran je defile učesnika pri čemu su naše ženske posavske nošnje izazvale veliku pozornost i divljenje. Tridesetak članova Ansambla na pozornici na glavnom gradskom trgu prezentiralo je i izvelo pjesme i plesove sisačke Posavine u koreografiji "Okreni se, moje kolo malo", pred brojnom domaćom i inozemnom publikom.

Svako putovanje donosi i onu drugu stranu bavljenja folklorom - druženje, prijateljstva, ljubavi, upoznavanje novih ljudi, običaja i kultura i priliku da se vide i dožive stvari koje ostaju za cijeli život! Upoznali smo grad Ohrid i njegove znamenitosti, a posjetili smo i manastir Sveti Naum na južnom dijelu Ohridskog jezera, na samoj granici s Albanijom.

Vratili smo se iz Sjeverne Makedonije prepuni lijepih i pozitivnih utisaka o ovoj zemlji i narodu i njihovoj kulturi, ponosni i sretni što smo dostojno prezentirali našu hrvatsku tradicijsku kulturu i folklornu baštinu na ovoj velikoj međunarodnoj smotri. Ovo putovanje realizirano je uz potporu Sisačko-moslavačke županije i Ministarstva kulture i medija. Za bezbrižno i sigurno putovanje pobrinuo se naš višegodišnji partner Pavlenić TOURS.

Ohrid, Sjeverna Makedonija 2023.
Ohrid, Sjeverna Makedonija 2023.