S NAJBOLJIMA U ČAKOVCU

Kao izabrani predstavnik Sisačko-moslavačke županije FA Etno Siscia Sisak sudjelovao na 26. smotri hrvatskih folklornih ansambala u Čakovcu

NATJECANJA - SMOTRE

10/19/2019

U organizaciji Hrvatskog sabora kulture i Zajednice hrvatskih kulturno umjetničkih udruga Međimurske županije, u subotu, 19. listopada 2019. godine u Centru za kulturu Čakovec održan je prvi dio 26. Susreta hrvatskih folklornih ansambala i izvornih skupina. Ansambli i skupine su pravo sudjelovanja na 26. susretu izborili nastupom na županijskim smotrama kojih je ove godine bilo ukupno 20 te putem jednog samostalnog pregledavanja. Ove manifestacije su diljem Hrvatske od ožujka do rujna okupile 200 folklornih skupina i više od 6200 folklornih amatera.

Pravo sudjelovanja naš Ansambl je osigurao izborom na županijskoj smotri u Novskoj 17. svibnja 2019. izvedbom pjesama i plesova Posavine pod nazivom “Okreni se, moje kolo malo”. Koreografiju potpisuje Hrvoje Grabić, glazbenu obradu Lovro Zadrović.

Prije samog početka programa održan je defile učesnika centrom Čakovca i Etno Siscia je plijenila pozornost svih bogatstvom i ljepotom posavskih nošnji. Sama izvedba bila je odlična kao i reakcije publike u prepunoj dvorani Centra za kulturu Čakovec.

Smotru je pratilo stručno povjerenstvo u sastavu dr. sc. Stjepan Sremac, Ivančica Ivkanec, muzejska savjetnica u mirovini i prof. Petar Varga. Bili su ugodno iznenađeni kvalitetom izvedbe i naglasili da je odlično što u Sisku postoji ansambl na ovoj razini i koji ide dobrim smjerom.

2019. FA Etno Siscia s najboljima u Čakovcu
2019. FA Etno Siscia s najboljima u Čakovcu