4. ŽUPANIJSKI PLETER

Presjek najboljih ostvarenja u kulturno-umjetničkom amaterizmu županije tijekom 2023. godine u organizaciji Zajednice kulturno-umjetničkih udruga SMŽ i pod pokroviteljstvom SMŽ

NASTUPI

5/6/2024

U Domu INA Rafinerija nafte Sisak 5. svibnja 2024. održan je 4. županijski pleter. Manifestacija u organizaciji Zajednice kulturno umjetničkih udruga SMŽ i pod pokroviteljstvom Sisačko-moslavačke županije okuplja na jednom mjestu folklorne i pjevačke skupine, tamburaše, glumce, književnike i likovne umjetnike amatere, koji su tijekom prošle godine postigli iznimne uspjehe svojim plasmanom na državne smotre ili manifestacije ili su postali nositelji najviših priznanja na manifestacijama koje je organizirala Zajednica kulturno-umjetničkih udruga SMŽ.

Naš Ansambl je u tom pregledu iznimnih uspjeha sudjelovao s čak tri sekcije! Starija skupina dječje folklorne sekcije izvela je koreografiju Posavine s kojom je prošle godine sudjelovala na 20. festivalu dječjeg folklora Hrvatske u Kutini, folklorna sekcija predstavila se koreografijom Pokuplja s nacionalne smotre 2023. u Čakovcu, a tamburaši su odsvirali program kojim su lani u Dugom Selu osvojili Srebrnu plaketu u kategoriji sastava na 30. susretu hrvatskih tamburaških orkestara i sastava.

U programu su sudjelovali i dječji folklorni amsambl KUD-a „Moslavina“ Kutina, pjevačka skupina KUD-a „Ilova“, KUD-a „Mijo Stuparić“ iz Velike Ludine, , Gradski tamburaški orkestar „Ivan Goran Kovačić“ Sisak, KUD „Seljačka sloga“ Bobovac, HKUD „Radost“ Sela, „Kraluž“ Pjevačka skupina KUD-a „Posavina“ Budaševo te HPD „Slavulj“ Petrinja, a izložen je bio i pobjednički rad slikara Ante Pujića, člana petrinjske udruge likovnih umjetnika Petriart. Dio iz svog nagrađenog književnog rada pročitao je Daniel Pavlić.

Svim sudionicima zahvalnice su uručili izaslanik župana Ivana Celjaka, državni tajnik u Ministarstvu prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Domagoj Orlić te predsjednica Zajednice Ivanka Roksandić.

Izvor: ZKUU SMŽ

Pokuplje na 4. županijskom pleteru 2024.
Pokuplje na 4. županijskom pleteru 2024.